Iskolánkról

Csibész Kutyaiskola

Az iskolánk azért alakult, hogy segítse a gazdákat abban, hogy kialakíthassanak egy olyan életmódot, melyben kutyájuk megőrizheti egészségét, kiegyensúlyozott, teljes életet élhet. Az általunk alkalmazott módszert Korom Gábor vezető kutyakiképző irányításával a Népszigeti Kutyaiskolában alkották meg, sok éves kutatás eredményeként. Segítségével lépésről-lépésre egyszerűvé és átláthatóvá igyekszünk tenni az ember és a kutya viszonyát a farkasfalka szabályainak felhasználásával.

Tanfolyamunkon hét hétvége alatt segítünk Önnek abban, hogy meglévő problémái megoldódjanak, illetve megtanítjuk arra, hogy a későbbi felmerülő problémákat kezelni tudja. Az "ösztönkezelés - tanítás - életmód" hármas egysége segíti a gazdákat abban, hogy mind önmaguk, mind kutyájuk kiválóan élvezhesse az együttléteket.

Az "ösztönkezelés" során a gazdák megtanulják, hogy hogyan rendezhetik kapcsolatukat a kutyájukkal úgy, hogy a kutyus nem érti félre őket, hiszen saját nyelvükön kommunikálnak velük. Hogyan legyenek azok a tiszteletre méltó vezetők akikre kutyájuk mindig is vágyott.

A "tanítás" során csak pozitív megerősítést alkalmazunk, ehhez segítségül a klikkert használjuk. Mellőzünk mindenféle erőszakot, kényszert (rángatás, fojtó nyakörv) ebben a folyamatban, így a tanítás élmény mind a kutyus, mind a gazda számára.

Az "életmód" kialakításában nagyon fontos figyelembe venni, hogy megváltozott életünk színtere, már nem járunk vadászni, hogy négylábú barátaink képességeit kiaknázhassuk. Ellenben beköltöztünk városainkba, ahol kutyáink nem tudják levezetni nap mint nap felgyűlő energiáikat. Itt válik fontossá a felelős gazda magatartása, aki biztosítja az állat számára szükségleteinek kielégítését a rendszeres nagy séta, valamilyen kutyás sport, vagy egy vizsgára, versenyre felkészüléssel.

Magyarországon évente több mint ezer elégedett gazda sajátítja el ezt az új módszert, melyet Újszegedtől 5 km-re, Deszken, a 2000 m2-es zárt pályánkon, kutyáját biztonságban tudva, Ön is megtanulhat.

Beiratkozás tanfolyamokra

Kutyaiskolánkban zavartalanul dolgozunk! A foglalkozásainkat a szokott rendben tartjuk.


Várjuk az érdeklődő gazdákat!

Új alapfokú és haladó tanfolyamot indítunk 2022. október 22-én, szombaton.
Beiratkozás: 2022. október 15-én, szombaton 8.30 órakor. Kérjük a pontos megjelenést!

Az érdeklődőket kérjük, hogy előzetesen regisztráljanak a tanfolyamainkra! Valamint kérjük, nézzék meg a "Tanfolyamok" menüpontot!

VÁLTOZÁS!

Iskolánk 2019.05.20-tól csak a Deszki pályán működik!

Aktuális

 • Vizsgák +

  Legközelebbi vizsga 2020.02.16. vasárnap. K99 1-3-as szint. Magasabb szintű vizsga igényét kérjük legalább négy héttel a vizsga előtt jelezze! Read More
 • Előadások, rendezvények +

  Feltöltés alatt... Read More
 • Bemutatóink +

  2019: 05.24 péntek 9.00 - Hódmezővásárhely, Bethlen Gimnázium 07.07 vasárnap 19.00 - Kiszombor, Kukorica fesztivál Archívum: A Csibész Kutyaiskola az alábbi helyszíneken Read More
 • Helyszín +

  Iskolánk 2019.05.20-tól csak a Deszki pályán működik! Read More
 • 1
 • 2